Σεμιναριο ALSG
  • Register

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ALSG

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ALSG (Advanced Life Support in Gynecology) ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2011, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης κατάρτισης και εκπαίδευσης. Το Σεμινάριο ALSG διοργανώνεται σε τακτά διαστήματα από την Ελληνική Εταιρεία Μαιευτικού και Γυναικολογικού Επείγοντος. Στόχος του προγράμματος ALSG είναι οι συμμετέχοντες να ολοκληρώνουν με επιτυχία το Σεμινάριο και να είναι σε θέση να διαχειριστούν γυναικολογικά επείγοντα περιστατικά που μπορεί να απειλήσουν την ζωή ή την γονιμότητα μιας γυναίκας.

Το Σεμινάριο διαρκεί 2 μέρες και δίνει έμφαση στην πρακτική εκπαίδευση. Βοηθά τους επαγγελματίες υγείας στη διαχείριση των γυναικολογικών περιστατικών με την χρήση αλγορίθμων, οι οποίοι πραγματικά «σώζουν» την στιγμή του επείγοντος. Οι συμμετέχοντες εκτελούν ιατρικές πράξεις σε προπλάσματα με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών. Επιπλέον συμμετέχουν σε συζητήσεις περιστατικών, προσομοιώσεις συμβουλευτικής και συζητήσεις προβολών videos καθώς και σε διαδραστικές διαλέξεις.

Το Εγχειρίδιο του Σεμιναρίου έχει συγγραφεί από ομάδα Ελλήνων γυναικολόγων και παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις για την αντιμετώπιση του γυναικολογικού επείγοντος. Η εκπαιδευτική διαδικασία ολοκληρώνεται με προαιρετική εξέταση. Όλοι οι εκπαιδευόμενοι λαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής, ενώ στους επιτυχόντες της εξέτασης απονέμεται πιστοποίηση.

 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ALSG
Επίκουρος Καθηγητής Ν. Δ. Βραχνής, MD, DFFP, PCME

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

Ελληνική Μαιευτική Γυναικολογική Εταιρεία (ΕΜΓΕ)

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ALSG

Bασ. Σοφίας 124Β, Αθήνα 11526, Ελλάδα
Τηλ: 210 7789211, Φαξ: 210 7777390
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Για το πρόγραμμα σεμιναρίων επειγόντων πατήστε εδώ

Η εταιρεία μας

ALSO

BLSO

ALSG

RCOG BPS

ΣΥΝΕΔΡΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ALSO

To διεθνές πρόγραμμα και ίδρυμα ALSO

also1Τα σεμινάρια  ALSO άρχισαν το 1991 από μία ομάδα γενικών ιατρών στο Γουισκόσιν των ΗΠΑ και μέχρι το 2007 είχαν “υιοθετηθεί” από 47 χώρες και χιλιάδες επαγγελματίες υγείας ανά τον κόσμο. Ορόσημο στην πορεία των σεμιναρίων ALSO ήταν η “υιοθέτηση” τους από την Αμερικανική Ακαδημία Οικογενειακών Ιατρών (AAFP), η οποία αποτελεί το διοικητικό κέντρο αναφοράς του προγράμματος.

Περισσότερα...

To Σεμινάριο ALSO

also2Τα μαιευτικά και γυναικολογικά επείγοντα περιστατικά απαιτούν συστηματική προσέγγιση και πλήρη κατανόηση των βασικών αρχών που εμπλέκονται στην αντιμετώπισή τους. Το Ελληνικό πρόγραμμα ALSO® καθώς και το υπό έναρξη πρόγραμμα ALSG παρέχουν εκπαίδευση σε επείγοντα περιστατικά και έχουν δύο κύριους στόχους: την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών με εξειδικευμένους χειρισμούς και την αποφυγή των περιττών παρεμβάσεων.

Περισσότερα...

Σεμινάρια 2015

Σεμινάρια ΑLSO 2015

Σεμινάρια 2016

 

54οΣεμινάριο ALSO (Advanced Life Support in Obstetrics)

Θεσσαλονίκη, 30 – 31 Ιανουαρίου 2016

Ελληνική Εταιρεία Μαιευτικού Γυναικολογικού Επείγοντος

Γ.Ν.Θ Ιπποκράτειο, Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες: Τηλ: 210 7789211

E- mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">

55οΣεμινάριο ALSO (Advanced Life Support in Obstetrics)

Αθήνα, 28 - 29 Μαΐου 2016

Ελληνική Εταιρεία Μαιευτικού Γυναικολογικού Επείγοντος

Πληροφορίες: Τηλ: 210 7789211

E- mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">

 

56οΣεμινάριο ALSO (Advanced Life Support in Obstetrics)

Αθήνα, 5 – 6 Νοεμβρίου 2016

Ελληνική Εταιρεία Μαιευτικού Γυναικολογικού Επείγοντος

Πληροφορίες: Τηλ: 210 7789211

E- mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ

“Τα παραμύθια δεν λένε στα παιδιά ότι υπάρχουν δράκοι. Τα παιδία ήδη γνωρίζουν την ύπαρξη των δράκων. Τα παραμύθια λένε στα παιδιά ότι οι δράκοι μπορούν να νικηθούν.” G. K. Chesterton

Τί είναι η ενδοοικογενειακή βία;

Ενδοοικογενειακή βία είναι κάθε είδους σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική ή λεκτική βία, που ασκείται σε βάρος κάποιου μέλους της οικογένειας.

Περισσότερα...

3ο Συνέδριο Εμβρυομητρικής Ιατρικής και Υπερηχογραφίας στην Γυναικολογία

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Bασ. Σοφίας 124Β, Αθήνα 11526

Tηλ: +30 2107789211
Φαξ: +30 2107777390
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.